Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун хоче повернути Мельниченка, щоб розібратися з ним "об'єктивно"

П'ятниця, 10 січня 2003, 12:07
Відомство генерального прокурора України Святослава Піскуна "буде працювати" над поверненням колишнього майора Державної охорони Миколи Мельниченка в Україну.

Як заявив Піскун в інтерв'ю газеті "Урядовий Кур'єр", опублікованому у п'ятницю, Генпрокуратура вважає Мельниченка "злочинцем, людиною, яка порушила закони України. Ми йому винесли звинувачення і будемо працювати над тим, щоб нам повернули пана Мельниченка для того, щоб ми могли розібратися тут, в Україні". "Я впевнений, що правоохоронні органи України самі можуть зі своїми громадянами розібратися і об'єктивно, і відповідно до українських законів", - зазначив Піскун.

"Америка надала Мельниченку політичний притулок і вважає, що він зазнає політичних переслідувань з боку влади", сказав він і додав: " Але це погана практика, коли людина скоює злочини на території однієї держави, а переховується на території іншої".

Як приклад Піскун згадав справу колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка.
"Він сидить у тюрмі в США, де скоїв злочин набагато менший, ніж в Україні. Але немає договору про екстрадицію. Тож треба шукати механізми повернення наших громадян на вимогу правосуддя", - зазначив генпрокурор.

Піскун заявив також, що "зі справою Мельниченка для нас усе абсолютно прозоро".
"За допомогою англійських колег ми встановили, що плівки сфальсифіковані. Якщо навіть і записувалися голоси, то тексти скомплектовані", - повідомив він.

"Мало того, що здійснювалися підслуховування державного діяча, розсекречування державних таємниць, та ще й фальсифікація, ще й наклеп. Мельниченко має бути притягнутим до відповідальності", - вважає генпрокурор Піскун.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування