Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окрім справ Гонгадзе та Александрова, ПАРЄ розгляне справу Коломійця

П'ятниця, 10 січня 2003, 13:20
Моніторинговий комітет Парламентської Асамблеї Ради Європи планує 14 січня в Парижі розглянути ситуацію в Україні. Планується, що з доповідями виступатимуть Ханне Северінсен та Ренате Вольвенд.

Як повідомила "Німецькій хвилі"
доповідач по Україні, депутат Ради Європи від Данії Ханне Северінсен, під час обговорення "українського питання" на засіданні моніторингового комітету головною темою стане вбивство журналістів Георгія Гонгадзе, Ігоря Александрова та загибель за нез'ясованих обставин Михайла Коломійця.

За словами Северінсен, вона та її колеги нині очікують від Києва відповіді, що робиться в країні для виправлення недоліків, помічених Радою Європи. Детальну доповідь про ситуацію в Україні моніторинговий комітет направив українському керівництву місяць тому.

Ханне Северінсен припускає, що за пропозицією деяких українських депутатів на січневій сесії Парламентської Асамблеї може бути розглянуто питання свободи слова в європейських державах, включаючи Україну.

Северінсен повідомила, що парламентарієм від Фінляндії вже підготована доповідь про свободу слова в усій Європі, де йдеться також і про ситуацію в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування