Ахметов контролює газету "Сегодня", пиво "Сармат" і DСC

П'ятниця, 10 січня 2003, 17:27
Президент футбольного клубу "Шахтар" (Донецьк), бізнесмен Ринат Ахметов є акціонером Донміськбанку й керуючої корпоративними правами компанії "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), однак спростовує наявність у нього акцій корпорації "Індустріальний союз Донбасу".

Про це він повідомив в опублікованому у п'ятницю інтерв'ю тижневику "Кореспондент".

"Крім Донміськбанку, я є акціонером компанії СКМ, якій належить контрольний пакет акцій металургійного комбінату "Азовсталь", і не тільки. З цим мене можна пов'язувати. Однак коли мене пов'язують з корпорацією "ІСД", я відповідаю "ні", тому що не є акціонером цієї компанії", - сказав він.

Журнал "Кореспондент" повідомив, що Ахметову належить 90% акцій СКМ. Як відзначив бізнесмен, СКМ управляє корпоративними правами, розробляє стратегію і залучає міжнародні консалтингові компанії.

"Головна задача СКМ - забезпечити прозорість, як для акціонерів, так і для держави", - підкреслив він.

Ахметов заявив про готовність пускати на свої підприємства "цивілізованих партнерів". "Таких партнерів складно шукати, але я їх знаходжу", - додав бізнесмен, зазначивши, що серед них є великі західні банки.

Коментуючи публікацію польського журналу Wprost, який оцінив його стан у $1,7 млрд. і який назвав його найбагатшою людиною України, Ахметов сказав: "Головний критерій - ринок, і якщо він оцінить мій капітал в $1,7 млрд. і заплатить за мої активи ці гроші, тоді я скажу, що журнал був правий. І коли я отримаю $1,7 млрд., тоді заплачу з цих грошей податки і скажу, що у мене дійсно такі гроші є".

Він також заявив, що намагається не брати участь у політиці, вважаючи, що нею повинні займатися кваліфіковані політики.

СКМ є також акціонером пивзаводу "Сармат", видавничої групи "Сегодня", оператора мобільного зв'язку DCC, а також Єнакієвського, Краматорського, Керченського металургійних комбінатів, Харцизького трубного заводу,
"Запоріжкоксу", Авдіївського коксохімзаводу, "Сілуру" і ряду підприємств харчової промисловості.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування