У Швейцарії розпочинається незалежна експертиза "таращанського тіла"

Понеділок, 13 січня 2003, 10:31
У Лозанні (Швейцарія) у понеділок розпочинається незалежна експертиза
"таращанського тіла", здійснювана на прохання матері Георгія Гонгадзе.

Як повідомляє Інститут масової інформації, незалежний французький експерт Жан Ріволє, залучений українським представництвом "Репортерів без кордонів", почне дослідження разом з українським колегою і представником слідчої групи Генеральної прокуратури України у присутності генерального секретаря "Репортерів без кордонів" Робера Менара та президента Інституту масової інформації Алли Лазарєвої. Дослідження проходитимуть в Інституті судово-медичної експертизи Університету Лозанни.

"Французький експерт Ріволє має провести генетичний аналіз проб тіла і порівняти його з пробами ДНК матері", - повідомляє агенція "Франс Прес", підкреслюючи, що Леся Гонгадзе "після численних експертиз, проведених в Україні, вимагала остаточної незалежної експертизи за межами України".

"Дослідження, що проходитимуть в Інституті судово-медичної експертизи Університету Лозанни, повинні сприяти просуванню розслідування смерті Гонгадзе", - сподівається швейцарська газета "Ле Там".

"Залишається, щоб українська прокуратура довела щирість своїх намірів розкрити цю справу, допитавши усіх свідків, у тому числі й високо посадових, і встановивши замовників цього вбивства", - підсумовує "Франс Прес" і нагадує, що Рада Європи створила свою слідчу комісію по справі Гонгадзе.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News