Президентська кампанія почнеться вже влітку - Литвин

Понеділок, 13 січня 2003, 12:10
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що у нинішньому році після літніх відпусток в Україні почнеться "відкрита президентська передвиборча кампанія".

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам у понеділок, прогнозуючи розвиток політичної ситуації в Україні найближчим часом. На думку Литвина, у найближчі місяці в Україні "усе буде розвиватися штатно", приблизно до середини літа.

Після цього, вважає спікер, почнеться швидкий процес переструктурування і перегруповування.

"Політичні сили вже будуть орієнтуватися на інших кандидатів, і після літніх вакацій уже почнеться відкрита передвиборча кампанія, хоча вона буде, до певної міри, не збігатися з законом про вибори президента", - підкреслив Литвин.

На його думку, на нинішньому етапі будуть відбуватися позиціонування й активні переговори політичних сил для того, щоб "матеріалізувати їх ближче до літа".

Також, за словами Литвина, політичні сили, які мають шанси на майбутніх президентських виборах, не зацікавлені у проведенні політичної реформи. "Ті політичні сили і ті політики, які сьогодні мають гарні шанси, перспективи - вони не зацікавлені у силу різних обставин, щоб це питання сьогодні вирішувалося", - сказав Литвин.

"Якщо буде продовжуватися так, як зараз, то процес буде нескінченним", - підкреслив він, додавши, що все більше переконується у тому, що багато політичних сил цікавить "не конкретна робота над політичною реформою", а "сам процес".

На думку Литвина, проведення політреформи у країні необхідно, і у цьому плані вирішальне значення буде мати наступна сесія парламенту, яка буде пов'язана з перегрупуванням політичних сил.

Спікер нагадав, що у парламенті створена спеціальна комісія з цього питання, але з боку багатьох парламентських фракцій інтересу до роботи цієї комісії поки що немає.

Відповідаючи на питання журналістів про заяви фракції СДПУ(О) про збір підписів за його відставку з посади голови Верховної Ради України, Литвин підкреслив, що, за його інформацією, "ніхто не бореться за мою посаду, у тому числі і представники соціал-демократів".

У той же час він підкреслив, що "нормально" ставиться до всіх процесів, які відбуваються, тому що "кожна політична сила на те і є політичною силою, щоб прагнути збільшити свою політичну вагу".

Президентські вибори в Україні повинні відбутися у 2004 році.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування