На з'їзд Руху Костенка, Рух Удовенка не запросили

Понеділок, 13 січня 2003, 13:43
У роботі з'їзду Українського Народного Руху, наміченого на 25 січня, візьмуть участь низові організації ряду політичних партій, які мають намір об'єднатися з УНР.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив лідер УНР Юрій Костенко. За його словами, "об'єднавчі процеси внизу відбуваються, і брати участь у з'їзді будуть низові організації інших партій", навіть ті, які не входять у блок "Наша Україна". Зокрема, за його словами, Демократична партія України має намір об'єднатися на низовому рівні з УНР.

Відповідаючи на питання агентства про об'єднавчий з'їзд двох Рухів, який був намічений раніше, він відзначив, що це питання залишається неурегульованим. За словами Костенка, Народний Рух Геннадія Удовенка як юридична особа не буде брати участі у роботі з'їзду. Він повідомив, що НРУ виступив із пропозицією розпустити УНР, а його членам написати заяву про вступ до НРУ, що не прийнятно для його партії.

Відповідаючи на питання про можливості зміни керівництва партії, Костенко повідомив, що планується спочатку внести зміни у статут партії, а також змінити організаційну структуру, наблизивши її до партій європейського типу. У той же час лідер Народного Руху України Геннадій Удовенко заявляє, що питання про об'єднання двох Рухів стоїть на порядку денному обох партій. "Ми постійно ведемо переговори і зустрічі", - сказав він, відзначивши, що, як з'ясувалося, обидва Рухи мають різні підходи до процесу об'єднання.

За словами лідера НРУ, концепція Українського Народного Руху полягає у тому, що об'єднання повинне проходити на низовому рівні - на рівні районних, місцевих організацій партій. У той час як концепція Народного Руху України полягає у тому, що не потрібно створювати нову партію, тому що відповідно до закону про політичні партії "це досить велика робота".

"Ми повинні сконцентрувати свої зусилля на підготовці до президентських виборів", - вважає Удовенко. За його словами, на даному етапі йде процес узгодження дій двох партій.

У той же час, за словами Удовенка, рухівський об'єднавчий процес "ми будемо продовжувати, в обох Рухах є здорові сили, Рухи зміцнюють свої позиції".
Удовенко також повідомив про те, що готовий взяти участь у запланованому з'їзді УНР.

"Нам потрібно об'єднуватися. Вже той факт, що ми спільно працюємо у блоці "Наша Україна" свідчить про те, що той період, коли національно-демократичні сили роз'єднувалися, минув", - підкреслив співрозмовник агентства. За словами Удовенка, на 4-5 травня запланований з'їзд НРУ. Він також висловив думку, що до цього часу будуть вироблені остаточні рішення з питання про об'єднання двох рухів.

Читайте також:

Рухи так ніколи і не об'єднаються?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування