Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховний суд став на бік дружини Ющенка

Понеділок, 13 січня 2003, 20:26
Верховний суд визнав незаконним рішення Шевченківського райсуду столиці про звільнення від відповідальності телерадіокомпанії "Інтер" і газети "Киевские ведомости" у тій частині, що ці ЗМІ звільняються від обов’язку спростування відомостей, поширених стосовно дружини Віктора Ющенка Катерини Чумаченко.

Як повідомив адвокат Катерини Чумаченко Микола Полудьонний, таке рішення Верховний суд виніс 8 січня, зазначає прес-служба "Нашої України".

Катерина Чумаченко подала позов проти російського журналіста Михайла Леонтьєва, який, на її думку, образив її честь та гідність. Позов було подано і проти видань, які розповсюдили його заяву. "У першому рішенні Шевченківського суду відповідальність було покладено лише на Леонтьєва, як автора висловлювання. Натомість "Інтер" і "Киевские ведомости", які поширили неправдиву інформацію, було звільнено від відповідальності, тобто від обов’язку спростувати її та компенсувати позивачці збитки за завдану моральну шкоду", - пояснив адвокат.

За його словами, Верховний суд направив справу на новий розгляд у Шевченківський райсуд. "Зараз суд першої інстанції має усунути всі недоліки і змусити організації, які поширили неправдиві відомості, що ганьблять честь і гідність Катерини Чумаченко, і є втручанням у її приватне життя, спростувати цю інформацію", - заявив Микола Полудьонний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування