Свобода слова в Україні продовжує хвилювати Євросоюз

Вівторок, 14 січня 2003, 10:15
Cитуація з правами людини в Україні у 2002 році не покращилася – про це йдеться у щорічній доповіді Ради міністрів Євросоюзу з питань прав людини. Як зазначено у доповіді, проблеми з правами людини переживають такі країни, як Росія, включаючи Чечню, Туреччина, Кіпр та балканські країни.

У звіті Євросоюзу, де проаналізовано, зокрема, ситуацію в Україні, Росії, Білорусі та інших пострадянських країнах, експерти у черговий раз висловили занепокоєність у зв'язку з утисками свободи слова в Україні.

Говорячи про країну президента Кучми, Євросоюз зазначає, що з великою увагою стежив за парламентськими виборами і вітає згоду українських властей співпрацювати на виборах зі спостерігачами з ОБСЄ. ЄС також уважає, що українська судова система стає дедалі незалежнішою і стабільнішою.

Водночас доповідь нагадує, що Євросоюз, як і раніше, залишається занепокоєним ситуацією зі свободою слова і незалежністю мас-медіа в Україні.

Говорячи про Білорусь, ЄС зазначає, що країна має дозволити представникам ОБСЄ працювати на білоруській території без обмежень.

А щодо Чечні, то Євросоюз стривожений умовами життя переміщених осіб, ситуацією у таборах для переселенців та повільним розслідуванням звинувачень у порушеннях закону.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування