Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна впевнилася, що США хочуть з нею "дружити"

Вівторок, 14 січня 2003, 11:28
У Міністерстві закордонних справ України у цілому позитивно сприймають п'ять попередніх заходів-пропозицій щодо поліпшення україно-американських відносин після скандалу з "Кольчугами", які минулої суботи виклав посол США в Україні Карлос Паскуаль у Центрі стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні.

Про це на брифінгу у вівторок заявив керівник прес-служби МЗС України Сергій Бороденков, коментуючи тези виступу американського дипломата. "Ми сприймаємо ці сигнали у цілому позитивно. По суті, вони стали реакцією на ті послання, що пролунали від міністра закордонних справ України протягом останніх місяців минулого року: ми прагнемо перебороти кризу довіри у відносинах, і продовжуємо розглядати США, як партнера.

На відміну від США ми ніколи не переглядали свою політику стосовно цієї країни", - відзначив Бороденков, підкресливши, що "аналогічна ідея спостерігалася в останніх виступах й інтерв'ю" президента України.

За словами Бороденкова, пропозиції щодо основних напрямків розвитку співробітництва між Україною і США на найближчу перспективу були викладені у листі глави українського МЗС Анатолія Зленка держсекретареві США Коліну Пауелу, направленому наприкінці грудня.

"Тепер ми бачимо, що і США хотіли б зберегти партнерство з Україною", - сказав Бороденков.

При цьому керівник прес-служби МЗС відзначив, що, незважаючи на ряд проблем, як і раніше існували в україно-американських відносинах, можна констатувати збіг позицій двох країн з ряду принципових питань: "На українсько-американському партнерстві не слід ставити крапку, оскільки воно має стратегічний, а не кон'юнктурний характер; варто розвивати контакти на тих напрямках, що становлять інтерес для обох сторін; варто продовжувати відкритий діалог із усіх питань, включаючи права людини і свободу преси". "Україна готова до співпраці зі США у питаннях експортного контролю й інших питань стратегічного характеру", - сказав Бороденков.

"На цій основі ми прагнемо співробітничати у поточному році", - резюмував український дипломат.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

У Паскуаля є 5 рецептів поліпшення українсько-американських відносин

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування