ЖИР НЕ ВІДДАВ ЗАПИСИ МЕЛЬНИЧЕНКА. Хоча США вже чекають

Вівторок, 14 січня 2003, 12:16
Голова парламентської комісії по справі Гонгадзе Григорій Омельченко стверджує, що офіційна структура США готова провести експертизу записів Мельниченка щодо Георгія Гонгадзе.

"Адвокат Миколи Мельниченка Скотт Хортон повідомив мені, що Департамент юстиції готовий провести таку експертизу та чекає на офіційну передачу матеріалів для дослідження. Мені навіть сказали, яке управління Департаменту юстиції проводитиме цю експертизу", - зазначив Омельченко в інтерв’ю "Українській правді".

Водночас він сказав, що колишній голова слідчої комісії парламенту Олександр Жир так і не передав до комісії речові докази по справі Гонгадзе.

За словами Омельченка, у вівторок він зустрівся з Жиром і надав йому листи Мирослави та Лесі Гонгадзе, а також Миколи Мельниченка, де вони просять повернути до комісії оригінали записів щодо Гонгадзе та цифровий диктофон.

"Він в чергове у присутності свідків пообіцяв, що передасть їх американським експертам", - сказав Омельченко.

Депутат повідомив, що запропонував Жиру вилетіти до США і передати до експертної установи ці документи. За словами Омельченка, Жир назве дату цієї поїздки наступного тижня.

Омельченко також розповів, що в зв’язку із такою конфліктною ситуацією перед експертизою у Департаменті юстиції США чіпи та диктофон "має перевірити" Брюс Кеніг, який вже проводив їх дослідження. За словами депутата, експерт готовий піти на цей крок.

Українська правда

Читайте також:

Жир не віддає записи
Мельниченка?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування