ГЕНПРОКУРАТУРА ДУМАЄ, ЩО ГОНГАДЗЕ ВБИЛИ "ОРЛИ КРАВЧЕНКА"?

Вівторок, 14 січня 2003, 12:40
Генпрокуратура, як і слідча комісія парламенту, вважають, що виконавцями вбивства Георгія Гонгадзе міг бути спеціальний підрозділ МВС, відомий як "орли Кравченка". Про це в інтерв’ю "Українській правді" повідомив голова парламентської комісії по справі Гонгадзе Григорій Омельченко.

"У Генпрокуратури, як і у комісії, співпадають версії щодо безпосередніх виконавців вбивства Георгія Гонгадзе. З самого початку комісія вважала, що це - оперативні працівники оперативного підрозділу МВС, які на записах фігурують як "орли Кравченка". Генпрокуратура розробляє якраз цю версію", - сказав Омельченко.

Він повідомив, що засідання комісії, на якому генпрокурор Піскун та його заступник Шокін озвучили цю версію, відбулося ще 10 грудня.

Омельченко додав, що "події, які відбулися протягом останнього тижня, також свідчать про це". Депутат не став уточняти, про що саме ідеться.

Він зазначив, що дані на осіб, які підозрюються у вбивстві Гонгадзе, були передані керівництву МВС та СБУ. За словами депутата, комісія збирається
заслухати їх інформацію.

Омельченко також сказав, що зібрані у комісії докази говорять, що Кучма, Кравченко, Деркач і Литвин "були співучасниками викрадення Гонгадзе". "Але чи є вони організаторами вбивства Гонгадзе? На сьогодні я не можу це стверджувати",
- сказав депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...