Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість у парламенті не можлива – ані кучмівська, ані опозиційна

Вівторок, 14 січня 2003, 12:55
Директор Інституту політики, народний депутат Микола Томенко вважає, що у Верховній Раді України найближчим часом збережеться ситуація, коли рішення з окремих питань прийматимуться ситуативною більшістю голосів.

На прес-конференції у вівторок Томенко висловив переконання, що на сьогодні неможливе створення системної парламентської більшості ні на базі опозиції, ні на базі пропрезидентських сил.

При цьому, за словами Томенка, ВР зможе продовжити продуктивну роботу з найгостріших економічних питань, оскільки у цьому зацікавлені майже всі сторони. Так, за його словами, прем'єр-міністр Віктор Янукович зацікавлений у тому, щоб парламент приймав хоча б ситуативно необхідні для роботи уряду рішення.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин зацікавлений у роботі парламенту, а опозиція вважає, що Верховна Рада залишається стримуючою силою для президента і тому також зацікавлена у прийнятті деяких рішень, вважає Томенко.

У грудні 2002 року Верховна Рада пережила парламентську кризу після того, як депутати з пропрезидентської більшості прийняли рішення про зміну голови Національного банку України, відміну голосування за бюджет-2003 у другому читанні та про перерозподіл комітетів. Конфлікт було розв'язано лише в останній тиждень роботи парламенту, коли частина фракцій більшості погодилися з пропозицією опозиції відмінити рішення про перерозподіл комітетів, в результаті чого ВР змогла прийняти бюджет на цей рік та ряд важливих законів.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування