У Медведчука, Волкова і Тимошенко найбільша партійна мережа в Україні

Вівторок, 14 січня 2003, 16:55
Найбільшу кількість зареєстрованих структурних утворень у районах і містах має Соціал-демократична партія України (об'єднана). Про це повідомив міністр юстиції України Олександр Лавринович.

Найбільше структурних підрозділів окрім СДПУ(О) має партія "Демократичний союз", всеукраїнське політичне об'єднання "Жінки за майбутнє", всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", Партія регіонів, Соціалістична партія України та Комуністична партія України.

Загалом, за словами Лавриновича, в усіх регіонах України регіональні структурні утворення мають 27 політичних партій. Разом з тим, діяльність 35 політичних партій поширюється на менше ніж половину регіонів України (від 13 до 1).

Не мають жодного зареєстрованого структурного утворення 11 політичних партій.

Найбільшу кількість зареєстрованих обласних, районних, міських організацій мають політичні партії у таких областях, як Донецька - 1709, Дніпропетровська - 1262, Київська - 1152, Харківська - 1119, Одеська -1084. В Автономній Республіці Крим зареєстровано 77 республіканських та 757 районних, міських, районних організацій. У місті Києві зареєстровано 96 міських та 489 районних організацій, у м. Севастополі - 71 міську та 96 районних організацій політичних партій.

Також, за повідомленням міністра юстиції, на 1 січня 2003 року його відомством зареєстровано 125 політичних партій. "До 1 квітня 2002 року ці партії мають привести у відповідність до Закону "Про політичні партії в Україні" свої програмні і статутні документи та подати їх до Міністерства юстиції України для перевірки", цитує Лавриновича прес-службі Мін'юсту.

Коментуючи майбутню перевірку Лавринович повідомив, що "першими буде проведена перевірка тих партій , які не подадуть до Мін'юсту документів у визначений законом термін та які не повідомляли про наявність у них регіональних партійних структур".

Він також припустив, що "кількість партій в Україні трохи зменшиться". Зокрема, Олександр Лавринович повідомив, що деякі з зареєстрованих партій не знайдено за адресою, вказаною в статутних документах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування