Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адміністрація президента дарма надсилала "темники" Северінсен

Середа, 15 січня 2003, 07:56
У Раді Європи й далі стурбовані становищем зі свободою слова в Україні. Про це сказала в інтерв'ю радіо "Свобода" доповідач Парламентської асамблеї цієї організації з українських питань Ганне Северінсен, яка 14 січня в Парижі виступала на засіданні моніторингового комітету.

Головною темою засідання моніторингового комітету щодо України була знову свобода слова. Северінсен зауважила: "Я отримала багато листів із адміністрації президента, але я також дуже часто чую нарікання журналістів, які відчувають, що виступати проти влади небезпечно, і тому ми й далі вважаємо, що тут є проблема. Ми в Парламентській асамблеї збираємося аналізувати стан зі свободою слова в Європі наприкінці січня, і гадаю, що це буде доброю нагодою обговорити й Україну".

Ганне Северінсен також розповіла, що опозиційні депутати з України пропонували окремо винести українське питання на січневу сесію парламенту Ради Європи, але Бюро цієї організації наразі вирішило, що такої потреби немає.

Також вона жалкує через те, що до Парижа не приїхав ніхто з українських депутатів: "Інакше це, мабуть, допомогло б нам краще оцінити становище в Україні".

Водночас на сесію до Страсбурга має приїхати вдова Георгія Гонгадзе, яка матиме змогу зустрітися з європейськими парламентаріями.

Щоби з’ясувати, як українська влада веде розслідування цієї резонансної справи, наприкінці минулого року Рада Європи посилала в Україну спеціального представника – Ганса-Крістіана Крюґера. Ганне Северінсен сподівається, що наприкінці січня він оприлюднить свої перші висновки про роботу українських правоохоронців.

У Страсбурзі й досі очікують реакції офіційного Києва на останній звіт Ради Європи і тому ретельно розглядатимуть ситуацію в Україні не раніше літа.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування