Прокуратура не підтверджує версію міліції "про падіння Волинця зі стільця"

Середа, 15 січня 2003, 13:49
Версія про те, що народний депутат України Михайло Волинець на суді у справі УНА-УНСО сам одержав тілесні ушкодження, упавши зі стільця, не підтвердилася під час слідства, заявляє прокурор Києва Василь Присяжнюк.

"Волинець заявляє, що він не бігав по стільцях. І ми провели слідство і не встановили, що він бігав по стільцях", - сказав на прес-конференції у середу в Києві Присяжнюк.

Інформація про те, що Волинець нібито-то бігав у залі суду по стільцях і впав, не підтверджена свідками. Крім того, цей факт не зафіксований на відеозаписі, повідомив Присяжнюк.

Присяжнюк повідомив, що у справі про нанесення тілесних ушкоджень Волинцю проведені всі слідчі дії, опитано близько 100 свідків. Експертиза встановила, що Волинець під час інциденту в суді отримав легкі тілесні ушкодження.

Сам народний депутат, за словами прокурора столиці, співпрацює зі слідством. "Народний депутат сумлінно ходить до слідчих і активно допомагає у встановленні істини по справі", - розповів Присяжнюк.

Основним завданням на даному етапі є встановлення того, хто завдав ушкодження депутатові і чому.

"Сам Волинець у своїх свідченнях і на відтворенні подій показує, що коли він вийшов у темний коридор, то йому були завдані тілесні ушкодження. Але він не може сказати - це було спеціально чи ні, або по необережності", - сказав Присяжнюк.

Під час бійки у Голосіївському суді Києва, що відбулася в грудні 2002 року після оголошення вироку членам УНА-УНСО, що брали участь в акціях протесту в Києві в березні 2001 року, Волинець отримав тілесні ушкодження. Сам депутат тоді заявив, що був побитий працівниками міліції.

У свою чергу, у своєму виступі у парламенті перший заступник держсекретаря МВС Михайло Корнієнко розповів, що при оголошенні вироку атмосфера в суді "почала нагнітатися". Один із підсудних заявив про намір підпалити себе, і саме ця акція, на думку Корнієнка, дала поштовх до порушення правопорядку.

За його словами, працівники охорони втрутилися в події, щоб не допустити самогубства. Присутній на засіданні студент національного педінституту імені Драгоманова кинув стілець убік суддів, і тільки своєчасне реагування міліції попередило можливість травми і порушення правопорядку.

Говорячи про роль у цих подіях Волинця, заступник держсекретаря заявив, що, коли співробітники міліції спробували вивести правопорушника з залу, цьому спробував перешкодити Волинець. За словами Корнієнка, народний депутат "перескакував по стільцях" вздовж стіни, намагаючись перешкодити виведенню студента з залу суду. У цей момент один зі стільців провалився і Волинець впав, що і стало причиною отриманих травм, заявив Корнієнко з парламентської трибуни.

Інтерфакс-Україна

Читайте також

УНСОВЦІ ОТРИМАЛИ ВІД 2 ДО 5 РОКІВ. Суд закінчився СПРОБОЮ самоспалення і бійкою

Тимошенко бойкотує парламент після того, як "Беркут" зламав ребра депутату

Волинцю роблять операцію. Міліція каже, він просто "впав на стільці"

Волинець каже, що його операція не пов'язана з побиттям "Беркутом"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування