Почався суд проти обвинувачуваного у вбивстві Аліка Грека і Євгена Щербаня

Середа, 15 січня 2003, 15:27
У Донецькому апеляційному суді у середу почалося слухання справи за обвинуваченням Сергія Денисова у причетності до убивства народного депутата Євгена Щербаня й організації вибуху на стадіоні "Шахтар" у 1995 році, у результаті якого загинув президент футбольного клуба "Шахтар" Ахат Брагін.

Денисова було доставлено до Донецьку у вівторок ввечері з Київського СІЗО СБУ і він ще не встиг ознайомитися з обвинувальним висновком.

У зв'язку з цим, відразу після початку засідання, суддя апеляційного суду Сергій Музикант оголосив перерву до 20 січня. До свого арешту в січні 2002 року обвинувачуваний проживав у Маріуполі.

На даний час у Луганському апеляційному суді продовжується слухання в справі злочинного угруповання, що обвинувачується у здійсненні цих злочинів, а також убивстві народного депутата Вадима Гетьмана.

По цій справі проходить 8 обвинувачуваних, яким інкримінуються вбивства 25 осіб, замахи на 17 осіб і низка розбійних нападів. Справа нараховує 162 томи, по ньому проходить більше 200 свідків.

За неофіційними даними, Денисов також входив у це угруповання, він був її водієм. Однак його справа слухатиметься окремо.

Як повідомлялося, 3 березня 1996 року народний депутат, один з лідерів Ліберальної партії України і підприємець Євген Щербань на власному літаку повертався з Москви зі святкування дня народження Йосипа Кобзона.

В аеропорту Донецька Щербань і люди, які були в той момент поруч з ним, були розстріляні впритул групою осіб, що відразу зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина і механік померли на місці, бортінженер літака помер у лікарні від вогнепального поранення в шию.

Брагін (Алік Грек) був одним із керівників фірми "Люкс" і, за даними міліції, був кримінальним авторитетом. Він загинув восени 1995 року в результаті вибуху на донецькому стадіоні під час футбольного матчу між командами "Шахтар" (Донецьк) і "Таврія" (Сімферополь).

Тоді загинув не тільки президент ФК "Шахтар", а й п'ятеро його охоронців на чолі з начальником служби безпеки, колишнім керівником контррозвідки облуправління КДБ, полковником у запасі Віктором Двойних.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування