Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Цього року у Росію можна їздити без закордонного паспорта

Середа, 15 січня 2003, 15:37
Росія й Україна поки не визначили навіть попередніх термінів введення нового порядку взаємних поїздок по закордонних паспортах.

"Принаймні, з 1 липня 2003 року, всупереч повідомленням, що з'являються, цього не відбудеться", - заявили у середу дипломатичні джерела у Москві. Раніше українські ЗМІ повідомили, що Росія запропонувала Україні ввести з 1 липня 2003 року новий порядок перетину кордону по закордонних паспортах.

Російські дипломати не підтвердили, але і не спростували дані повідомлення. Вони лише відзначили, що "у середині січня говорити про 1-ше липня як про дату переходу на закордонні паспорти вже пізно".

"Люди у Росії й Україні повинні бути проінформовані про майбутню зміну порядку взаємних поїздок як мінімум за 6 місяців до вступу у силу відповідної домовленості, якої поки ще немає ні в якій формі - ні усно, ні на папері", - відзначили дипломати.

Вони підтвердили, що експерти двох країн, дійсно, ведуть переговори про скорочення переліку документів, за якими громадяни двох країн будуть їздити до Росії й України, і про наступний перехід на поїздки тільки по закордонних паспортах.

"Перехід на використання закордонного паспорта у взаємних поїздках - це вимушений захід, зумовлений необхідністю боротьби з нелегальною міграцією" - пояснили дипджерела.

При цьому вони підкреслили , що "хоча терміни введення нових правил поки не узгоджені, однак тим росіянам і українцям, які не мають закордонного паспорта, вже варто замислитися про його оформлення".

Зараз відповідно до угоди між РФ і Україною про взаємні поїздки 1997 року громадяни двох країн, незалежно від мети поїздки, можуть в'їхати на територію Росії й України за декількома документами, які засвідчуть особу і підтверджують громадянство: закордонним і внутрішнім паспортами (у тому числі радянського зразка, при наявності вкладного листа з районного паспортного столу, що підтверджує російське громадянство), за свідоцтвом про народження (для дітей), за посвідченням особи (для військових).

Для громадян інших держав СНД наявність закордонного паспорта при в'їзді в Україну стало обов'язковим з 1 січня 2002 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
18:57
Samsung планує додати в One UI 6.1.1 функцію ШІ-відео
18:53
Держсекретар США пригрозив Китаю новими санкціями в разі підтримки війни Росії
Усі новини...