Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНЦІ ЗМУСИЛИ ЧОРНОМИРДІНА ВИПРАВДОВУВАТИСЯ

Середа, 15 січня 2003, 16:20
Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін заявляє, що не втручається у внутрішні справи України. Так у Харкові у середу посол прокоментував журналістам заклики окремих політичних сил в Україні про усунення його з посади.

"Обвинувачення, що я втручаюся - це дурниці", - зазначив Чорномирдін, додавши "це все підкопи (происки - рос.)", що робляться вже не в перший раз. "Я тут (в Україні) представляю не сам себе, а свою державу і зобов'язаний все робити в ім'я своєї держави", - заявив посол.

У зв'язку з цим він додав, що Україну і Росію увесь час намагаються "розтягти" у різні боки, однак, за його словами, "цього не буде".

Раніше представники парламентської фракції "Наша Україна" Олександр Гудима і В'ячеслав Кириленко внесли прем'єр-міністрові країни депутатський запит про реагування на несумісні зі статусом дипломата дії посла Росії в Україні Чорномирдіна. Підставою для запиту послужив виступ посла на засіданні "круглого столу" у Києві 19 грудня 2002 року.

Автори документа стверджують, що російський дипломат "в образливій формі намагався давати вказівки українському Міністерству закордонних справ щодо того, якими мають бути відносини України зі США і європейськими країнами, і, по суті, закликав до згортання цих відносин". Депутати вважають, що дії Чорномирдіна "несумісні зі статусом дипломата, а також заподіюють шкоди відносинам між двома сусідніми країнами і їх народами".

У зв'язку з цим міністр закордонних справ України Анатолій Зленко заявив, що для випровадження з України Чорномирдіна підстав немає.

Чорномирдін був призначений послом РФ в Україні в травні 2001 року. Він також є спеціальним представником президента РФ з торгово-економічних зв'язків між двома країнами.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
10:07
Киян просять розповісти, де і як вони стикалися з корупцією у столиці
10:05
Вчені дослідили, чому 41 тисячу років тому Земля постраждала від космічних променів
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
Усі новини...