Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іноземців зрівняли за рахунок українців?

Середа, 15 січня 2003, 19:14
Українці тільки програють від скасування дискримінаційної системи різних цін для іноземців та громадян України, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на часопис "Транзишн".

За даними часопису, зараз вхідний квиток до Одеського музею східного й західного мистецтва тепер коштує однаково і для українців, і для іноземців – 1 гривню. Ще нещодавно огляд художніх скарбів Одещини коштував іноземцеві у 5 разів дорожче, пише кореспондентка часопису в Одесі.

Раніше громадянин із СНД за готелі в Україні платив удвічі дорожче за українця, а західний турист приблизно втричі. Для країни, економіка якої ґрунтується на туризмі, таке ставлення до іноземних гостей було б неприпустимим.

За підрахунками експертів, майже 6 мільйонів туристів, які щороку відвідують Україну, витрачають там загалом майже 3 мільярди доларів.

Дискримінаційній практиці щодо іноземців було покладено край минулого літа, але часопис "Транзишн" пише про стурбованість українців, що за цінову рівність розплачуватимуться місцеві мешканці.

Оглядачка пояснює це на прикладі Києво-Печерської Лаври, вхід до якої від минулого літа коштує для всіх однаково – 10 гривень. До цього українець платив 5, іноземець – 15. Якщо середня зарплатня в Україні – 250 гривень, це означає, що середній українець повинен витратити понад 15 відсотків своєї місячної платні, щоби відвідати з родиною один із найважливіших культурно-релігійних центрів країни.

Часопис пише, що фахівці туристичної галузі не певні, що встановлення єдиних цін для місцевих та іноземців якось особливо позначиться на збільшенні відвідувачів України.

Про це кореспондентці часопису розповіла директор маркетингу найрозкішнішого готелю "Одеса", де вартість кімнати за одну ніч для всіх однакова, і коштують вони від 185 до 1200 доларів. Її рецепт заохочення туризму – полегшення візового режиму.

Минулого року уряд України запровадив кількаденні візи по 20 доларів, які можна придбати прямо на летовищах Одеси й Сімферополя. Стандартну візу видають консульства України за кордоном, коштує вона 75 доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування