Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпка і Папієва позбавили депутатських мандатів

Четвер, 16 січня 2003, 09:37
Верховна Рада у четвер достроково припинила повноваження народних депутатів Сергія Тігіпка (фракція партій промисловців і підприємців і "Трудова Україна") і Михайла Папієва (СДПУ(О)).

За постанову про дострокове припинення повноважень Тігіпка проголосували 368 депутатів з 435, які зареєструвалися у залі. Парламент прийняв таке рішення на основі заяви Тігіпка про дострокове припинення його депутатських повноважень у зв'язку з призначенням на посаду глави Національного банку України.

За постанову про дострокове припинення повноважень Папієва проголосували 339 депутатів, проти - 1 з 436, що зареєструвалися у залі. Рішення прийняте на підставі заяви Папієва, призначеного міністром праці і соціальної політики України.

Оскільки обидва депутата пройшли до парламенту за виборчими списками політичних партій і блоків, тепер, відповідно до законодавства, Центральна виборча комісія повинна визнати обраним народним депутатом наступного кандидата зі списку відповідної партії або блоку.

42-річний Тігіпко пройшов до парламенту за списком блоку "За єдину Україну!" (7-й номер у списку). Після реорганізації фракції блоку входив у фракцію партій промисловців і підприємців і "Трудова Україна". Був членом парламентського комітету з питань охорони здоров'я, материнства і дитинства. Верховна Рада призначила Тігіпка головою НБУ замість Володимира Стельмаха.

Після припинення депутатських повноважень Тігіпка фракція партій ППУ і "Трудова Україна" нараховує 41 депутата. Останнім кандидатом від блоку "За єдину Україну", що пройшла в парламент за списком, є 63-річний Володимир Піхота (39-й номер). Таким чином, новим депутатом від блоку може стати заступник директора ВАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат" Юлія Чеботарьова (40-а за списком). 41-м у списку йде 42-річний заступник голови Державної корпорації українських будівельних матеріалів Геннадій Станецький.

Папієв був обраний у парламент за списком СДПУ(О) (8-й за списком), був членом комітету з питань екологічної політики, природокористування і ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Після припинення його депутатських повноважень фракція СДПУ(О) скоротилася до 39 депутатів. Останнім кандидатом від СДПУ(О), який прошов у парламент за списком, є Микола Песоцький (23-й у списку). Таким чином, новим депутатом від об'єднаних соціал-демократів може стати 44-річний Ігор Шурма (секретар Львівського обласного комітету СДПУ(О), який займає 24-у позицію списку. Під 25 номером у списку Вадим Лешенко, однак у листопаді 2002 року він був призначений главою Черкаської обладміністрації. 26-м йде 53-річний Валерій Борзов.

Усього з початку роботи Верховної Ради 4-го скликання з фракції СДПУ(О) вибуло 3 депутати у зв'язку з призначенням на посади в органах держвлади - Віктор Медведчук (з 12 липня 2002 року - голова адміністрації президента України), Іван Різак (27 вересня 2002 року призначений главою Закарпатської обладміністрації) і Папієв.

Тігіпко став першим депутатом від колишнього блоку "За єдину Україну", який склав повноваження.

Тепер у парламенті залишаються депутати-сумісники: Володимир Щербань (глава Сумської обладміністрації), Анатолій Кукоба (мер Полтави), Олександр Бандурка (ректор Національного університету внутрішніх справ), Василь Онопенко (суддя Верховного суду), Дмитро Табачник (віце-прем'єр з гуманітарних питань), Іван Кириленко (віце-прем'єр з питань аграрно-промислового комплексу), Валентин Мельничук (перед новим роком призначений главою Чернігівської обладміністрації).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: