Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент не хоче розслідувати злочини Кучми

Четвер, 16 січня 2003, 13:29
Верховна Рада України не змогла прийняти жодного рішення щодо Закону України "Про спеціального прокурора і спеціальних слідчих", який президент України Леонід Кучма повернув до ВР, скориставшись правом вето.

Президент запропонував депутатам скасувати цей закон, оскільки він, на його думку, не має правових підстав і суперечить Конституції. За цю пропозицію глави держави проголосували 165 народних депутатів з 435, зареєстрованих у залі.

Водночас, комітет ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією запропонував парламенту подолати вето президента. Але ця пропозиція була підтримана лише 200 народними депутатами з 434, зареєстрованих у залі.

Згідно зі ст. 111 Конституції України для проведення розслідування при вчиненні президентом України державної зради або іншого злочину Верховна Рада України створює спеціальну тимчасову слідчу комісію, до складу якої включаються спеціальний прокурор і спеціальні слідчі.

Закон України "Про спеціального прокурора та спеціальних слідчих" був прийнятий 5 квітня 2001 року. Цей закон визначає правові та організаційні засади діяльності спеціального прокурора та спеціальних слідчих під час процедури імпічменту щодо Президента України та притягнення його до кримінальної відповідальності.

Спеціальний прокурор є посадовою особою, яка призначається Верховною Радою України на період роботи спеціальної тимчасової слідчої комісії.

Спеціальні слідчі є підпорядкованими спеціальному прокурору посадовими особами, які за постановою Верховною Радою України включаються до складу спеціальної тимчасової слідчої комісії парламенту.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...