Парламентська криза створила дієздатну більшість - Богатирьова

Четвер, 16 січня 2003, 15:47
Лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова вважає, що парламентська більшість буде дієздатною після подолання кризи у Верховній Раді.

"Ми, пройшовши таку гостру політичну кризу, підійшли до тієї межі, коли більшість, як би її не називали - або більшість, яка була створена, або ситуативна, яка зараз частіше виникає у залі, - буде дієздатною", - сказала вона на брифінгу у четвер у парламенті.

На думку Богатирьової, ця більшість зможе набрати до 320 голосів. У випадку, підкреслила вона, якщо фракція або її лідер висловлюють думку про те, що більшість припинила своє існування, то така позиція повинна бути озвучена у сесійній залі.

У свою чергу лідер фракції Аграрної партії України Катерина Ващук підкреслила, що на сьогоднішній день більшість існує юридично. "У нас є угоди, підписані більшістю", - відзначила вона. Крім того, за словами Ващук, парламентська більшість сформувала Кабінет Міністрів.

Говорячи про співробітництво між фракціями "Регіони України" й Аграрною партією України, Ващук підкреслила, що це співробітництво проходить на основі підписаної угоди про співробітництво між двома фракціями. Говорячи про можливості створення єдиної структури з фракцій аграріїв і "Регіони України" обидві лідерки не виключили такого альянсу.

У той же час Богатирьова підкреслила, що практична реалізація такої задачі буде можлива після проведення зборів або з'їздів партій.

Вона повідомила про те, що "Регіони України" найближчим часом проведуть з'їзд, на якому буде обговорюватися питання подальшої стратегії партії, нагадавши, що у 2004 році відбудуться вибори президента. Крім того, за її словами, у партії поки що не обговорювалося питання про переобрання голови.

Богатирьова нагадала про те, що фракції більшості поки що не обговорювали питання про обрання координатора парламентської більшості. У той же час вона висловила думку, що у цьому питанні "дуже велике значення" буде мати позиція голови Верховної Ради Володимира Литвина і лідерів фракцій більшості.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування