Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Орли Кравченка" не мають відношення до вбивства Гонгадзе, вважають в Генпрокуратурі?

П'ятниця, 17 січня 2003, 12:37
Генеральна прокуратура України не підтвердила інформацію голови парламентської слідчої комісії Григорія Омельченка про те, що ГПУ розробляє версію, за якою виконавцями вбивства Георгія Гонгадзе міг бути спеціальний підрозділ МВС, відомий як "орли Кравченка".

Про це, коментуючи заяву депутата, ІМІ повідомив заступник генпрокурора Віктор Шокін, який курує розслідуванням справи Гонгадзе. За словами Шокіна, "немає єдиного погляду ГПУ і парламентської комісії на цю справу". Заступник генпрокурора додав, що слідство працює над кількома версіями. Він відмовився уточнити, над якими саме, зіславшись на таємницю слідства. Утім зазначив, що версії "орлів Кравченка" серед них немає.

Раніше, 14 січня, в інтерв'ю "Українській правді" Григорій Омельченко заявив, що у Генпрокуратури, як і в комісії, "співпадають версії щодо безпосередніх виконавців вбивства Георгія Гонгадзе. З самого початку комісія вважала, що це - оперативні працівники оперативного підрозділу МВС, які на записах фігурують як "орли Кравченка". Генпрокуратура розробляє якраз цю версію".

Він зазначив, що дані на осіб, які підозрюються у вбивстві Гонгадзе, були передані керівництву МВС та СБУ. За словами депутата, комісія збирається заслухати їх інформацію. Омельченко також сказав, що зібрані у комісії докази говорять, що Кучма, Кравченко, Деркач і Литвин "були співучасниками викрадення Гонгадзе". "Але чи є вони організаторами вбивства Гонгадзе? На сьогодні я не можу це стверджувати",
- сказав депутат.

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА ДУМАЄ, ЩО ГОНГАДЗЕ ВБИЛИ "ОРЛИ КРАВЧЕНКА"?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування