Есдеки більше не грають з урядом Януковича. І тому мають відкликати всіх своїх міністрів?

П'ятниця, 17 січня 2003, 13:30
СДПУ(О) повинна відкликати своїх представників з коаліційного уряду, якщо заявляє, що знімає з себе відповідальність за Кабінет Міністрів України. Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив народний депутат, директор Інституту політики Микола Томенко.

Коментуючи заяву лідера фракції СДПУ(О) Леоніда Кравчука про те, що фракція знімає з себе відповідальність за діяльність уряду Віктора Януковича, Томенко зазначив, що СДПУ(О) повинна відкликати і своїх представників з коаліційного уряду. Зокрема, віце-прем'єр-міністра Віталія Гайдука, міністра освіти Василя Кременя, міністра соціальної політики та праці Михайла Папієва, міністра транспорту Георгія Кирпу, голову Державного комітету з будівництва та архітектури Валерія Черепа та інших керівників, які призначаються за поданням прем'єр-міністра, в тому числі і голів обласних державних адміністрацій.

На переконання Томенка, така позиція фракції буде послідовною і принциповою. За його словами, якщо СДПУ(О) вважає, що уряд діє не в інтересах народу, то вона повинна відкликати своїх представників з такого уряду.

16 січня лідер фракції СДПУ(О) Кравчук в інтерв'ю "Українським новинам" повідомив, що Соціал-демократична партія України (об'єднана) заявляє про відмову від відповідальності, узятої на себе відповідно до договору про співробітництво і солідарну відповідальність парламентської більшості за проведену Кабінетом Міністрів Віктора Януковича економічну політику.

За словами Кравчука, уряд Януковича посприяв розвалу парламентської більшості, підтримавши скасування рішення більшості про перерозподіл посад керівників комітетів Верховної Ради на свою користь.

Кравчук додав, що новий уряд також не координує свою роботу з фракціями, які підписали заяву про входження до більшості, як це було передбачено в укладеному договорі: "З нами ніхто не консультується".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування