Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма з Медведчуком поїхали просувати "Кольчуги" у країнах Перської затоки

П'ятниця, 17 січня 2003, 14:56
Президент Кучма в п'ятницю удень відбув з офіційним візитом до країн Перської затоки. Під час візиту він відвідає Саудівську Аравію, Кувейт, Бахрейн, Об'єднані Арабські Емірати.

Турне президента, головною метою якого є розвиток економічного співробітництва з цими країнами, триватиме 6 днів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У поїздці Кучму супроводжують голова президентської адміністрації Віктор Медведчук, віце-прем'єр Віталій Гайдук, міністр закордонних справ Анатолій Зленко, міністр транспорту Георгій Кирпа. У складі делегації також міністри промислової політики Анатолій М'ялиця, аграрної політики Сергій Рижук, економіки і з питань європейської інтеграції Валерій Хорошковський, голова Одеської обладміністрації Сергій Гриневецький, президент державної компанії "Укрспецекспорт" Валерій Шмаров.

Як звертає увагу радіо ВВС, під час свого першого візиту на Аравійський півострів в якості голови держави президент Кучма побуває в країнах, які є реґіональними союзниками Сполучених Штатів.

За даними ВВС, президент намагатиметься, серед іншого, пожвавити продаж української військової техніки до країн реґіону.

Держави, які відвідає пан Кучма, є потужними експортерами нафти. В Києві віддавна говорять про необхідність урізноманітнити джерела цієї сировини, яку Україна отримує майже виключно з Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування