Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не цікавиться справою Коломійця - білоруська прокуратура

П'ятниця, 17 січня 2003, 16:26
Прокуратура Білорусії поки не одержувала офіційного повідомлення про намір українських колег зібрати на території республіки додаткові свідчення про останні дні життя директора агентства "Українські новини" Михайла Коломійця.

Про це у п'ятницю повідомив "Інтерфаксу " керівник прес-служби білоруської прокуратури Олексій Таранов. Таранов також спростував інформацію ряду ЗМІ про порушення у Білорусії кримінальної справи за фактом смерті українського журналіста. Така кримінальна справа білоруською прокуратурою ніколи не порушувалася.

У свою чергу, Геннадій Вешторт, прокурор білоруського міста Молодєчно, неподалік від якого був знайдений повішеним Коломієць, в інтерв'ю "Інтерфаксу " заявив про те, що всі зібрані матеріали щодо обставин загибелі журналіста знаходяться у місцевій прокуратурі і до вищих інстанцій не передавалися.

Вешторт також підтвердив, що кримінальна справа за фактом загибелі журналіста не порушувалася.

Про зникнення Михайла Коломійця стало відомо 28 жовтня 2002 року. 20 листопада у лісовому масиві Молодечненського району Білорусії журналіста знайшли повішеним. Основною версією загибелі було назване самогубство.
Прокурор Києва Василь Присяжнюк повідомив у минулу середу на прес-конференції, що слідство у справі про загибель Коломійця не встановило осіб, які могли бути причетними до його смерті.

Він також сказав, що українська слідча група направляється до Білорусії, щоб з'ясувати обставини останніх днів його життя і відповісти на питання, чому Коломієць поїхав саме у цю країну і з ким він там контактував.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...