Перший заступник у Тігіпка буде дуже молодий

П'ятниця, 17 січня 2003, 17:51
Рада Національного банку України затвердила в п'ятницю Арсенія Яценюка на посаду першого заступника голови НБУ. До цього він працював міністром економіки Автономної республіки Крим. На посаді заступника голови НБУ рада також затвердила екс-міністра економіки Олександра Шлапака.

Про це повідомив агентству Інтерфакс-Україна член ради Нацбанку Петро Порошенко.

Обидві кандидатури були запропоновані головою Нацбанку Сергієм Тігіпком.

Посада першого заступника НБУ є вакантною з 20 вересня, коли Анатолій Шаповалов, що її посідав, очолив правління державного Ощадбанку.

Яценюк, 1974 р. н., був призначений міністром економіки Криму в листопаді 2001 року. До цього призначення був заступником голови правління банку "Аваль". Закінчив юридичний факультет Чернівецького університету і економічний Київського торгово-економічного університету.

Шлапак, 1960 р. н., був призначений міністром економіки в липні 2001 року і обіймав цю посаду до відставки уряду в зв'язку з формуванням коаліційного уряду в листопаді 2002 року. Шлапак був директором Львівського філіалу, директором Західного головного управління, заступником голови ПриватБанку в 1993-1998 роках, коли банк очолював Тігіпко.

***

У четвер президент Кучма своїм указом провів ротацію також в складі Ради Національного банку країни.

Кучма призначив членами Ради НБУ народного депутата Василя Горбаля (за згодою) і Сергія Льовочкіна – першого помічника президента України.

Льовочкіна прийнято вважати близьким до донецького клану. Горбаль входить до фракції Партії регіонів, хоча його ім'я зв'язують з Ігорем Бакаєм.

***

Тим часом Олексій Бережний, звільнений з посади керівника Держдепартаменту фінансового моніторингу Мінфіну, призначений керівником групи економічних радників голови НБУ.

За інформацією УП, на місце Бережного в Мінфіні прийде Федір Ярошенко, перед новим роком звільнений з посади першого заступника глави Державної податкової адміністрації. Міністерство фінансів зараз очолює колишній голова ДПАУ Микола Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування