Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До ЄС Україну за руку приведуть сусіди

П'ятниця, 17 січня 2003, 20:29
Новообраний президент Литви Роландас Паксас заявив, що підтримуватиме повне членство України в Європейському Союзі та НАТО і бачить шлях до них через посилення співпраці в трикутнику Польща-Литва-Україна.

В інтерв'ю українській службі Бі-Бі-Сі у Вільнюсі Роландас Паксас, який вступить на посаду наступного місяця після складення повноважень Валдасом Адамкусом, також сказав, що першою зустріччю після інавґурації буде зустріч із польським лідером Алєксандром Кваснєвським.

"Україна є надзвичайно важливою країною для Європи, щоб її залишати в буферній зоні. Вона має стати повноправним членом як Євросоюзу, так і НАТО", - сказав Роландас Паксас. "Ви можете спитати – а що від того Литві? Справа в тому, що ми зможемо відчувати себе в достатній безпеці, коли Україна увійде в ці організації. А це, погодьтеся, є важливим фактором для нас".

"Вважаю, що ще пліднішою буде ця робота (по інтеґрації в ЄС та НАТО), якщо ми будемо діяти втрьох - Литва, Польща, Україна", - сказав Паксас Бі-Бі-Сі.

Він додав, що на зустрічі з Александром Кваснєвським запропонує тому організувати зустріч трьох президентів – Литви, Польщі і України – з метою "обговорити спільні практичні кроки для досягнення Києвом стратегічної мети - членства в Європейській спільноті".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування