Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Найближчим часом ЄС мусить визначитися щодо України

Понеділок, 20 січня 2003, 09:16
Греція прагне, аби під час її піврічного головування в Євросоюзі Україна і ЄС визначилися, на основі якого документа розвиватимуться відносини Києва й Брюсселя. Про це повідомив "Німецькій хвилі" речник місії Греції при Євросоюзі Руссос Кундороус. Водночас представники ЄС нагадують, що для розвитку тісніших відносин з Європейським союзом Україна має активніше впроваджувати реформи.

Речник грецької місії при ЄС повідомив, що стратегію відносин з новими сусідами Єврокомісія має підготувати до березня. Після цього документ буде винесено на розгляд Ради Міністрів Євросоюзу. Кундороус також наголосив, що розширення Євросоюзу не повинно зашкодити законним інтересам нових сусідів.

Між тим представники ЄС заявляють, що Україна мусить докласти власних зусиль, аби мати з Євросоюзом ближчі відносини. Крістіна Галляк, речниця Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики й безпеки Хав'єра Солани, нещодавно зауважила в інтерв'ю "Німецькій хвилі", що розвиток відносин Брюсселя і Києва великою мірою залежить від того, як Україна проводить політичну стабілізацію, економічні реформи і як Україна встановлює політичну систему, схожу на політичні системи в країнах ЄС.

Українська служба радіо "Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...