Кучма не може виступати свідком у справі проти Азарова. Поки що

Понеділок, 20 січня 2003, 16:41
Шевченківський місцевий суд Києва у понеділок приступив до розгляду позову про захист честі і гідності колишнього майора держохорони Миколи Мельниченка до колишнього голови Державної податкової адміністрації, першого віце-прем'єра України Миколи Азарова.

Справу розглядає суддя Зінаїда Антошина. Мельниченка у суді представляє адвокат Андрій Федур. Представником Азарова виступає начальник відділу ДПАУ із забезпечення роботи з судами В'ячеслав Колесник.

Представник Мельниченка заявив на початку процесу клопотання про залучення в якості свідків у справі президента України Леоніда Кучму, Фельдмана і народного депутата Григорія Омельченка.

Суддя частково задовольнила клопотання, відмовивши "на даній стадії" у залученні як свідка Кучми. Але, за її словами, представник позивача має право надалі знову заявити подібне клопотання. Суд також погодився з необхідністю заслухати як свідка Омельченка, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Крім того, суд вирішив направити доручення про допит Фельдмана у слідчий ізолятор Луганська, де той зараз знаходиться. (Фельдман був засуджений до позбавлення свободи за кримінальною справою, але зараз вирок не набрав чинності, оскільки розглядається апеляція). "Однак, я не впевнена, що це доручення (щодо доставки Фельдмана як свідка) буде виконане", - сказала Антошина, мотивуючи свою позицію тим, що в судовій практиці не прийнята доставка свідків, які перебувають у місцях позбавлення волі на розгляд цивільних справ.

Адвокат Миколи Мельниченка Андрій Федур впевнений на 100%, що йому вдасться виграти цей процес. Як заявив Федур UNIAN, питання про відшкодування Мельниченку моральної шкоди поки що не піднімається.

Проте адвокат не виключає, що згодом "воно може виникнути, але не до ДПАУ, оскільки в такому разі гроші доведеться сплачувати з бюджету, а до конкретної особи, тобто до Миколи Яновича, який був автором слів щодо звинувачення Мельниченка".

Водночас Федур наголосив, що ні він як представник Мельниченка, ні його підзахисний не заперечуватимуть, якщо Азаров запропонує "мирову угоду".

Представник інтересів ДПАУ та Азарова у суді В'ячеслав Колісник, коментуючи цю пропозицію Федура, сказав, що "якщо при розгляді справи знайдемо підстави для укладення такої угоди, не виключено, що вона відбудеться".

Говорячи про тривалість судового процесу, Федур зазначив, що "все залежатиме від того наскільки суд буде незалежний від влади".

Микола Мельниченко вимагає спростування поширених Миколою Азаровим відомостей про те, що оприлюднені екс-майором записи розмов, які ніби мали місце у кабінеті президента України Леоніда Кучми були підробними і їх підробка проводилася на замовлення екс-віце-президента банку "Слов'янський" Бориса Фельдмана.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...