Янукович збирається зробити те, чого від влади чекають люди

Понеділок, 20 січня 2003, 17:51
Глави обласних адміністрацій щомісяця доповідатимуть про ситуації у своїх регіонах прем'єр-міністрові України Віктору Януковичу, повідомив глава уряду в понеділок у Києві на прес-конференції.

"Ми домовилися з губернаторами, що наші зустрічі проходитимуть раз на місяць, і губернатори звітуватимуть з усіх питань в областях, а також будемо зустрічатися, коли це необхідно", - сказав глава українського уряду, додавши, що володіє інформацією про те, що відбувається в регіонах України.

Зокрема, за словами Януковича, найбільш серйозними проблемами для регіонів залишаються заборгованість за електроенергію, газ, виплата пенсій, необхідність підвищення заробітної плати, а також складні питання комунального господарства.

"Потрібно проводити реформу, підвищувати рівень підприємств, що обслуговують населення, тому що люди чекають від влади рішення цих питань", - сказав він.

При цьому глава українського уряду зазначив, що кожний регіон має свої гострі питання.

Відповідаючи на питання журналістів про ухвалення закону про підвищення мінімальної заробітної плати після того, як був затверджений закон про держбюджет на 2003 рік, прем'єр відзначив, що "є кроки по залученню засобів для підвищення мінімальної заробітної плати".

"Ми будемо розглядати кожне міністерство, відомство для того, щоб скоротити витрати і направити їх на підвищення зарплати", - підкреслив він.

Разом з тим Янукович критично висловився щодо ухваленого закону, відзначивши, що "цим питанням не можна маніпулювати". "Ми робитиме це поступово, але маніпулювати цим питанням не можна", - підкреслив він.

Прем'єр також нагадав про необхідність підвищення пенсій. "Усі кроки уряду будуть спрямовані на соціальну підтримку населення України", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів запропонував внести зміни до ухваленого парламентом закону про розмір мінімальної зарплати на 2003 рік, згідно з яким незмінною залишається дата введення з 1 січня мінімальної зарплати у розмірі 185 грн. Норма про збільшення мінімальної зарплати з 1 липня пропонується в редакції, відповідно до якої Кабінет Міністрів вноситиме пропозиції, виходячи з реалій бюджету. З 1 липня 2003 року планувалося ввести мінімальну зарплату на рівні 237 грн. на місяць.

До ухвалення відповідного закону мінімальна зарплата в Україні складала 165 грн.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування