Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗАХІДНІ КРАЇНИ ПРОДОВЖУЮТЬ ВВОДИТИ САНКЦІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ

Вівторок, 21 січня 2003, 11:36
Туреччина і Фінляндія ввели контрзаходи з протидії у відмиванні грошей стосовно України, а Японія і Данія поки не прийняли такого рішення, повідомив на брифінгу у вівторок керівник прес-служби українського МЗС Сергій Бороденков.

Бороденков повідомив, що "Данія також передбачає ввести найближчим часом процедуру посилення контролю над фінансовими операціями, які будуть здійснюватися українськими фізичними й юридичними особами".

У той же час, за його словами, представники Данії заявили, що враховуючи надану українським посольством у цій країні інформацію про заходи, що вживаються урядом України з метою скасування рішення FATF, ці контрзаходи не будуть діяти протягом тривалого часу, і не будуть мати серйозних негативних наслідків для України.

"Фінляндія, одержавши від нашого посольства (у цій країні) докладну інформацію про заходи уряду України з метою скасування санкцій, висловила надію, що до наступного засідання FATF у лютому Україна виправить недоліки у своєму законодавстві з відмивання грошей і визначить заходи моніторингового періоду", - сказав Бороденков.

У той же час, за його словами, "Японія ще не прийняла конкретних рішень, але позиція цієї країни буде базуватися на рекомендаціях європейської контрольної групи FATF", а "Туреччина повідомила, що не може не виконувати рішень FATF, як член цієї організації, однак режиму тотального моніторингу для українських учасників фінансових операцій Туреччина вводити не буде".

Бороденков також повідомив, що "Німеччина у ході консультацій підкреслила, що не розраховувала на прийняття FATF такого твердого рішення, як рекомендації ввести санкції стосовно України".

Як повідомлялося раніше, Європейська група аналізу у рамках Міжнародної групи з протидії відмивання злочинних доходів (FATF - Financial Action Task Force on Money Laundering) 12 лютого у Парижі визначить, чи виправила Україна недоліки у своєму законодавстві по боротьбі з відмиванням "брудних" грошей для скасування рекомендованих наприкінці минулого року санкцій.

Введення санкцій також підтвердили США, Великобританія, Німеччина і Канада.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування