Після справи Александрова донецьких прокурорів підвищили

Вівторок, 21 січня 2003, 17:50
Державний обвинувач на процесі у справі Юрія Вередюка, якого звинувачують у вбивстві журналіста Ігоря Александрова, заступник прокурора Донецької області Юрій Балєв призначений прокурором міста Макіївка. Наказ про це Святослав Піскун підписав 17 січня.

Старший радник юстиції Юрій Ударцов, який займав посаду заступника прокурора Донецької області, указом Піскуна призначений прокурором Сумської області. До цього Ударцов займався справою Юрія Вередюка, звинуваченого у вбивстві Ігоря Александрова, яку повернули на додаткове розслідування.

Юрій Балєв відомий у Донецьку образливим висловлюванням на адресу сім'ї Александрових, що прозвучали у судових дебатах. На процесі у справі журналіста Ігоря Александрова Балєв також заявив, що версію про вбивство Александрова у зв'язку з його журналістською діяльністю "потрібно відкинути, як надуману".

Він також заявив, що "ряд програм критичного змісту про ті чи інші події", створені журналістом Александровим, "носили поверхневий характер, а вся критика, що звучала в них, зводилася до висловлювань і обвинувачень, які нічого спільного з об'єктивною дійсністю, не мали".

Зі слів Балєва, критичні передачі Александрова були продиктовані "почуттям неприязні або помсти".

На початку грудня, Святослав Піскун у парламентському звіті повідомив, що "виніс прокурору Донецької області Віктору Пшонці догану за незабезпечення належного нагляду за розслідуванням кримінальної справи за фактом вбивства журналіста Ігоря Александрова". При цьому Піскун відзначив, що заступник прокурора Донецької області, який відповідав за хід цього слідства, Юрій Ударцов, переведений на іншу ділянку роботи.

З ініціативи Юрія Ударцова, під час його перебування на посаді прокурора міста Слов'янська, журналіста Ігоря Александрова звинуватили у наклепі і незаконно позбавили права займатися професійною діяльністю.

Центр дослідження соціальних перспектив Донбасу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...