Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гроші Ахметова та Пінчука порахували без їх дозволу

Середа, 22 січня 2003, 10:41
Журналісти лондонського журналу "Євробізнес" кажуть, що через недостатню прозорість бізнесу Рината Ахметова та Віктора Пінчука самі вираховували та оцінювали їх капітали при включенні до свого рейтингу. Як відомо, ці два українських бізнесмени фігурують у списку найбагатших людей світу, підготовленому виданням.

Оглядач "Євробізнесу" Марк Джойс зазначив, що в багатьох випадках критерії вираховування розміру капіталу нечіткі, бо часто майно не можна визначити досить точно – тоді журналісти самі підраховують і дають оцінки.

Так було зі статками українських мільярдерів. "Їхнє майно не настільки відкрите, отож це якраз був випадок, коли великою мірою це була просто оцінка", сказав Джойс, який безпосередньо оцінював вартість бізнесу Ахметова й Пінчука. Він відмовився назвати свої джерела інформації.

Він також сказав, що часопис вітає суперечливі відгуки на свої рейтинги.

Інший оглядач "Євробізнесу" Кріс Сілт сказав, що вони послуговуються відкритими джерелами інформації, але передусім звертаються до самого кандидата. Інформацію про свою вартість бізнесмени переважно не приховують. Але у складних випадках, коли багатії не хочуть ділитися інформацією про свої маєтки, дані доводиться добувати власноруч. Як це робиться, пояснює Кріс Сілт: "У тих, хто більшість акцій тримає в компаніях, ми дивимося на нинішню ціну акції і оцінюємо, чого вартий їхній пакет акцій. Власне, ці 2 методи використовуються найчастіше".

Тим часом Державна податкова адміністрація України відмовилась надати Верховній Раді інформацію про сплату податків Ринатом Ахметовим, Віктором Пінчуком та Віктором Медведчуком. Цього парламент домагався після публікації польського тижневика Wprost про мільярдні прибутки відомих українських політиків.

Українська служба радіо "Свобода"

Читайте також:

Мільярдери Ахметов і Пінчук виходять на міжнародну арену

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування