Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожний другий українець хоче стати частиною Європи

Середа, 22 січня 2003, 15:13
Більше половини громадян України вважають, що країні потрібно прагнути до членства в Європейському союзі. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень за підтримки Програми Розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Згідно з даними дослідження, у тій чи іншій мірі згодні з твердженням, що "для України було б краще, якби вона була членом ЄС", 59% респондентів. Повністю або частково проти вступу України в ЄС висловилися лише 10% українців.

Найбільшою підтримкою ідея членства України в ЄС користується, зокрема, у Тернопільській (82%), Чернівецькій (81%), Херсонській (80%), Вінницькій (79%), Закарпатській (77%), Івано-Франківській (76%) і Кіровоградській областях (70%).

Більшість прихильників вступу України в ЄС - серед українців у віці 25-28 років (70%), з вищою освітою (68%), забезпечених матеріально (72%), які чекають змін на краще у найближчі 5 років (71%).

Соціологічне опитування було проведено у листопаді-грудні 2002 року Центром "Соціальний моніторинг" й Українським інститутом соціальних досліджень за підтримки Програми Розвитку ООН (ПРООН) в Україні. Результати опитування були представлені у середу на прес-конференції у Києві. В опитуванні брали участь 3063 чоловік з усіх регіонів України. Похибка не перевищує 2%.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування