Рух Удовенка зриває плани Ющенка

Четвер, 23 січня 2003, 09:45
Народний рух України проти об'єднання з Українським народним рухом до кінця 2004 року і закликає це зробити відразу після майбутніх президентських виборів.

Як заявив лідер НРУ Геннадій Удовенко, "ми не повинні бачити катастрофу у тому, що не змогли виконати завдання, поставлене перед собою - об'єднатися відразу на початку цього року". І додав, що на його думку "це відбудеться після президентських виборів".

При цьому Удовенко зазначив, що об'єднання зірвалося через нездатність обох партій виробити єдині підходи цього процесу. Зокрема, Удовенко сказав, що НРУ наполягає на об'єднанні через приєднання УНР до себе, зі збереженням при цьому назви "Народний Рух України". За словами Удовенка, УНР на це не погоджується й закликає об'єднатися шляхом розпуску двох партій і реєстрації нової партії, на що не може погодитися НРУ.

Він додав, що НРУ боїться протидії влади при реєстрації нової партії напередодні майбутніх президентських виборів. "Ми боїмося: коли ми почнемо реєстрацію нової партії, її просто не зареєструють", - цитують Удовенка "Українські новини".

За його словами, обидві партії повинні утриматися від взаємної критики і боротьби один з одним у зв'язку з перенесенням термінів об'єднання. Одночасно Удовенко критикує своїх колег по партії, які вимагали від УНР визнати провину за розкол партії Народний рух України в 1999 році.

Нагадаємо, під час візиту до Львова, лідер блоку "Наша Україна", до якого входять і УНР і НРУ, Віктор Ющенко заявив, що у "2003 році формула консолідації залишається визначальною для УНР і НРУ". Він припустив, що на з’їзді УНР, який відбудеться 25 січня, перед делегатами знову постане питання об’єднання Рухів, повідомляє сайт "Нашої України".

"Протягом трьох останніх місяців переговорний процес щодо об’єднання Рухів є динамічним", - заявив Ющенко, додавши, що "альтернативи" об'єднанню Рухів немає.

Громадське радіо

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування