Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медіа-профспілка не дасть Сторожуку звільнити журналістів

Четвер, 23 січня 2003, 10:23
Незалежна медіа-профспілка Києва надасть юридичну підтримку журналістам Національної телекомпанії у випадку їх масового скорочення. Про це повідомив голова профспілки, журналіст Андрій Шевченко.

"Ми на ситуацію дивимося як на тестову, як на знакову, стежимо за нею - якщо НТКУ піде на порушення трудового законодавства, то вони точно наштовхнуться на серйозну юридичну відсіч з нашого боку", — заявив Шевченко.

Він зазначив, що в ході неформальних розмов представників профспілки з керівництвом НТКУ не вдалося з'ясувати, коли саме відбудеться обіцяне скорочення та якими методами. "Були неформальні розмови, але офіційно терміни і спосіб цього майбутнього скорочення для нас залишаються загадкою", - сказав Шевченко.

"Питання винятково формальне, юридичне. Це питання трудового законодавства, й ми почуваємо себе дуже сильними в цьому питанні, досить сильними, щоб відстояти своїх людей у випадку, якщо НТКУ спробує піти на порушення законодавства", - зазначив він.

Посилаючись на юристів Незалежної профспілки, Шевченко заявив, що звільнити людей з НТКУ без порушення законодавства дуже складно. "Юристи подивилися, й те, що ми бачимо в цей момент, що звільнити цих людей, невмотивано звільнити цих людей з НТКУ, керівництву буде дуже складно", - цитують Андрія Шевченка "Українські новини".

Він також повідомив, що у Національній телекомпанії організована ініціативна група співробітників щодо вступу в Незалежну профспілку. За даними Шевченка, у цю групу входять від 30 до 40 осіб. "Ми точно хотіли б застерегти керівництво НТКУ від будь-яких спроб політичних репресій до тих журналістів, які визначили свої позиції стосовно цензури", - заявив Шевченко.

Нагадаємо, що у п'ятницю минулого тижня президент НТКУ Ігор Сторожук заявив про те, що в 2003 році телекомпанія скоротить 544 із 1943 чоловік.

Громадське радіо

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: