Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вступаючи у війну, США ставить Україну в приклад Іраку

Четвер, 23 січня 2003, 11:31
Радник з питань національної безпеки президента США Кондоліза Райс висловила точку зору адміністрації Буша на ситуацію навколо Іраку у статті The New York Times "Чому ми знаємо, що Ірак бреше" Why We Know Iraq Is Lying.

Райс вказує, що після 11 тижнів з моменту ухвалення резолюції Ради Безпеки ООН, що зобов'язує Ірак оприлюднити свої програми розробки ядерної, хімічної та біологічної зброї, Саддам Хусейн так і не заявив про готовність добровільно роззброїтися.

Тут Райс ставить за приклад Іраку Україну, що поряд з Південною Африкою і Казахстаном ухвалила рішення добровільно відмовитися від зброї масового знищення.

"Із прикладів, поданих Південною Африкою, Україною і Казахстаном, світові відомо як це буває, коли уряд ухвалює рішення добровільно відмовитися від усіх своїх систем ЗМЗ. Критичними загальними елементами цих зусиль є прийняте на високому політичному рівні зобов'язання роззброїтися, національні ініціативи з закриття програм розробки ЗМЗ, а також повне співробітництво і прозорість".

"Поведінка Іраку не може не бути яскравим контрастом вищеописаному", заявляє Райс. Привівши окремі факти, які, на думку американської адміністрації, свідчать про те, що Ірак не виконує свої зобов'язання, радник з національних питань знову попереджає керівництво Іраку.

"Як своїми діями, так і своїми намірами Ірак доводить не те, що ця нація готова роззброюватися, але те, що в цієї нації є щось, що варто приховувати. Ірак як і раніше ставиться до інспекцій як до гри в хованки. Йому варто було б розуміти, що час минає".

Як відомо, Франція і Німеччина не підтримують наміру США розпочати війну в Іраці.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування