Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УЧАСНИКИ "НАШОЇ УКРАЇНИ" ТА БЮТ ПОЧИНАЮТЬ ОБ'ЄДНУВАТИСЯ

Четвер, 23 січня 2003, 11:35
Лідери Українського народного Руху Юрій Костенко та партії "Собор" Анатолій Матвієнко заявляють про намір створити спільну партію, яка б висунула єдиного кандидата на посаду президента.

Юрій Костенко зазначив на прес-конференції у Києві, що це об'єднання має залучити й інші націонал-демократичні сили, і рішення УНР та "Собору" має спонукати до цього.

Анатолій Матвієнко, коментуючи участь "Собору" у Блоці Юлії Тимошенко, зазначив, що вони є "самостійною політичною силою". "Ніякої залежності "Собор" немає ні від кого, окрім як від українського народу", сказав він. Матвієнко зауважив, що не питав дозволу, а лише інформував керівництво БЮТ про таку позицію "Собору".

Народний депутат зазначив, що своєю декларацією про об'єднання вони не порушують договір про створення Блоку Юлії Тимошенко. Лідер "Собору" також додав, що тривають переговори про об'єдання з "Батьківщиною", хоча там "більше розбіжностей".

"Нашим першорядним завданням є зближення блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" та Блоку Юлії Тимошенко з перспективою спільної участі у майбутніх президентських та парламентських виборах і створення у майбутньому потужної Української партії, що розвивала б традиції єдиного Руху та УРП початку 1990-х", - зазначається у спільній заяві Костенка і Матвієнка.

Водночас Матвієнко наголосив, що існують проблеми між зближенням цих політичних сил. "Тіньове оточення Ющенка робить так, щоб поруч із ним не з'явилася Тимошенко, бо відчуває нездатність конкурувати", сказав Матвієнко та додав, такою ж є і поведінка оточення лідера БЮТ.

На думку Матвієнка, саме партії мають стати головною силою впливу на Ющенка, а не його оточення. З цим згодний і Костенко: "Кучма теж мав гарну команду, і де зараз опинилася Україна?". На думку лідерів УНР і "Собору", саме політичні сили мають бути опорою кандидата в президенти при реалізації передвиборчої програми.

При цьому Костенко все ж зазначив, що головною перешкодою об'єднання націонал-демократичних сил "є влада".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування