Янукович замінив Кучму. Він розповість у Давосі про перспективи України

Четвер, 23 січня 2003, 12:42
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович очолить українську делегацію, що візьме участь у роботі Всесвітнього економічного форуму у швейцарському Давосі.

33-й форум почав свою роботу в четвер. Він присвячений темі: "Довіра і цінності" (Trust and Values), повідомляє офіційний сайт форуму.

Як повідомили у прес-службі Кабінету Міністрів, до складу української делегації, що перебуватиме в Давосі з 24 по 26 січня, увійшли держсекретар з питань європейської інтеграції Міністерства закордонних справ Олександр Чалий, міністр економіки та з питань європейської інтеграції Валерій Хорошковский, посол України у Великобританії Ігор Мітюков, посол України у Швейцарії Євгеній Бершеда, представник України при Європейському Союзі Роман Шпек, уповноважений України з питань європейської інтеграції Василь Роговий.

Планується, що в ході поїздки прем'єр проведе ряд зустрічей з керівниками країн Європи, а також із президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Жаном Лем'єром, першим заступником директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду ВФ Анною Крюгер, директором Генеральної ради Всесвітньої торговельної організації Серджіо Марклі, верховним представником Європейського Союзу з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Хав'єром Соланою.

Передбачається короткий виступ Януковича на сесії Форуму на тему: "Нова Європа".

У суботу, відповідно до програми Форуму, відбудеться спеціальне засідання по Україні на тему: "Перспективи України".

У короткому анонсі цього засідання, оприлюдненому на сайті Форуму, повідомляється, що Україна "привселюдно заявила про залучення іноземних інвестицій". Разом з тим, країна "не зуміла створити привабливий інвестиційний клімат, незважаючи на недавні численні нескоординовані кроки українського керівництва в цьому напрямку".

У зв'язку з цим на порядку денному зазначене одне питання: "Як новий уряд планує вирішувати цю проблему".

Передбачається, що у Форумі візьмуть участь 2 тис. 150 чоловік, з яких 264 - представники преси.

Форум закінчиться 28 січня.

Попередній Форум вперше в історії пройшов не в Давосі, а в Нью-Йорку і був присвячений темі "Лідерство в нестабільний час: бачення спільного майбутнього".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...