Між Україною й Білорусією немає різниці. Це "чорні діри"

Четвер, 23 січня 2003, 14:08
Ситуація з корупцією в Україні не покращилася, заявив в інтерв'ю "Німецькій хвилі"http://www.dwelle.de/ukrainian/newsint/341292.html} представник "Трансперенсі Інтернешнл" Джеремі Поуп. Ця міжнародна організація представила в середу в британській столиці звіт про розповсюдження корупції, де, зокрема, зазначається, що загальний рівень корупції в світі помітно знизився.

Джеремі Поуп порівняв ситуацію в Україні з білоруською: "Україна - це "чорна діра". Я не бачу великої різниці між Україною та Білоруссю. До Білорусі в світі ставляться дуже суворо, критикуючи все, що там відбувається. А через те, що в геополітичному сенсі Україна значно важливіша, міжнародна спільнота ставиться до неї дуже поблажливо. Хоча насправді, як мені видається, обидві країни належать до одного табору. Вони однаково погані".

На його думку, головною проблемою України і, взагалі, країн на схід від майбутнього кордону ЄС є те, що там не мають жодних конкретних цілей подальшого розвитку. В цих країнах бракує дороговказів, вони не мають жодних стимулів, які б спонукали їх до здійснення реформ, і всюди в цих країнах корумпована еліта опікується лише тим, щоб збагачувати себе.

В Україні існує національне відділення "Трансперенсі Інтернешнл", яке має назву "Чисті руки". Але, за словами Джеремі Поупа, українським колегам доводиться працювати в дуже тяжких умовах. Українські власті не люблять, коли їх критикують, а тому боротьба з корупцією перетворюється на дуже небезпечну справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування