Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдін обурений наміром України вступити до "якогось НАТО"

Четвер, 23 січня 2003, 16:49
Росії не дуже зрозуміле прагнення України стати членом НАТО, заявляє російський посол в Україні Віктор Чорномирдін.

"Що вона (Україна) хоче натомість отримати? Ми не розуміємо цього", - сказав він у четвер у Києві, відповідаючи на питання журналістів.

Російський посол підкреслив, що Росія не вітає розширення НАТО. "Якщо розширюється на схід, чому тільки на схід? Що за цим стоїть?", - запитав він.

"Ми всі ніколи не будемо вступати ні в яке НАТО. Ми співпрацюємо з НАТО - це зовсім різні речі", - підкреслив Чорномирдін.

"Ми знаємо, коли НАТО створювалося, і для чого воно створювалося – на противагу Варшавському пактові. Варшавського договору - немає, СРСР теж немає, і вважаємо, що ми вже демократичні держави, або хочемо бути такими. А в НАТО все як було, так і залишилося, нічого не змінилося", - додав він.

Посол підкреслив, що НАТО - "це могутній військовий блок з ядерним змістом". "Так у чому суть цього розширення?", - запитав він.

При цьому він висловив впевненість, що "мине час, зміниться і НАТО". "Воно зобов'язано змінитися, тоді зовсім буде інша розмова, інші відносини, інша постановка питання", - сказав Чорномирдін.

При цьому посол підкреслив, що "усі розмови, усі відносини України з НАТО - це справа України".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування