ТОМЕНКО ПОЯСНЮЄ, ЧОМУ МЕДВЕДЧУК "ТОПИТИМЕ" ЯНУКОВИЧА

Четвер, 23 січня 2003, 17:05
"Головною інтригою майбутньої президентської кампанії в Україні має стати обрання Леонідом Кучмою єдиного кандидата від влади", - заявив на прес-конференції у Чернівцях голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

За його словами, в оточенні президента йтиме "серйозна боротьба". На думку політолога, головними конкурентами у боротьбі за прихильність Кучми будуть нинішній глава адміністрації президента Віктор Медведчук та прем'єр-міністр Віктор Янукович. На думку Томенка, саме боротьба між Медведчуком та Януковичем "хто - кого" матиме вирішальне значення у виборі президента.

Народний депутат переконаний, що саме через це парламентська фракція СДПУ(О) "все робитиме", щоб програма діяльності уряду Януковича не була затверджена у Верховній Раді, оскільки Медведчук, "який обов'язково братиме участь у виборчій кампанії", не зацікавлений у підсиленні позицій нинішнього прем'єр-міністра.

Томенко також вважає, що "глава адміністрації президента дуже стурбований тим, що, витративши шалені гроші на розкрутку свого імені, довіра населення до нього не піднімалась вище 5 відсотків, а у Януковича, який лише прийшов до уряду, ця довіра вже сягає 3,5-4 відсотків".

Водночас Томенко, коментуючи заяву голови Верховної Ради України Володимира Литвина про коло майбутніх претендентів на президентську посаду, заявив, що, крім Януковича і Медведчука, "не потрібно викреслювати зі списку" і голову НБУ Сергія Тігіпка та й самого Литвина, оточення якого, за словами політолога, "серйозно прораховує варіант його участі у виборах".

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування