ГОСТІ КУЧМИ НЕ ДАДУТЬ КИЯНАМ ЖИТТЯ. Депутати пропонують їм тусуватися за містом

П'ятниця, 24 січня 2003, 09:57
У зв'язку з проведенням 27-29 січня у столиці України саміту лідерів країн- учасниць СНД у місті буде перекрий рух громадського і приватного транспорту рядом вулиць.

Порядок організації роботи всіх видів транспорту під час проведення саміту затверджений заступником глави Київської міськадміністрації - начальником Головного управління транспорту міста Іваном Салієм.

Згідно з документом протягом 27-29 січня будуть перекриватися для громадського і приватного транспорту автошлях Харків-Київ (від міської межі до Харківської площі), Харківська площа, проспект Бажана, Південний міст, Столичне шосе (від пр. Науки до Південного моста), Наддніпрянське шосе, Набережне шосе (від моста Патона до моста "Метро"), Дніпровський спуск, Паркова дорога, Петровська алея, пл. Слави, вул. Січневого повстання (від вул. Цитадельної до вул. Грушевського), вул. Грушевського, вул. Липська, вул. Інститутська, вул. Шовковична, вул. Лютеранська.

27 січня з 18.00 до 22.00 будуть перекриті вул. Грушевського, Європейська площа, Володимирський спуск, вул. Хрещатик, Бессарабська площа, пл. Толстого, вул. Червоноармійська, вул. Щорса, вул. Предславинська, вул. Тельмана.

28 січня з 10.00 до 15.00 будуть закриті вул. Грушевського, Європейська пл., Володимирський спуск, вул. Хрещатик, вул. Б.Хмельницького (від вул. Хрещатик до вул. Володимирська), вул. Володимирська (від вул. Хмельницького до вул. Толстого), бул. Шевченка (від вул. Хрещатик до вул. Комінтерна), вул. Терещенківська, ул Толстого, пл. Толстого, вул. Червоноармійська (від вул. Саксаганського до вул. Хрещатик), Бессарабська пл.

Відповідно до графіка і напряму пересування учасників офіційних заходів можливі обмеження руху транспорту й іншими вулицями, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Коментуючи це депутат Володимир Філенко зазначив, що практика тотального перекриття руху автотранспорту для проїзду кортежів "це ознака тоталітарної держави".

"Це величезна проблема, коли сотні тисяч киян потрапляють у багатокілометрові транспортні пробки, стояння в яких закінчується стресами, моральними зривами і прокльонами на адресу влади", зазначив Філенко. І нагадав приклад "тотального перекриття центру міста", коли Кучма "надумав запалити головну ялинку". "Я особисто три години не міг проїхати з центру міста на Оболонь, і онук, який чекав мене на ялинку, ліг спати так і не побачившись зі мною", - сказав Філенко.

Він переконаний, що повне перекриття автошляхів є прямим порушенням Конституції, яка гарантує громадянам свободу пересування. У зв'язку з цим Філенко порадив вітчизняним владарям проводити зустрічі подалі від людних міст. "Невже у нас пансіонатів не вистачає, де можна гідно прийняти високих гостей? Хай цей саміт проходить за межами міста. Під Києвом у Пущі Озерній є стільки чудових місць - їдьте туди і тусуйтеся скільки завгодно", - зазначив Філенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування