Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада має кілька планів боротьби з Ющенком і використовуватиме проти нього Тимошенко

П'ятниця, 24 січня 2003, 11:21
"Російські політтехнологи у майбутній президентській кампанії в Україні прораховують кілька варіантів її ведення, один з яких – відмова у реєстрації головного претендента на президентську посаду Віктора Ющенка, або зняття його із реєстрації як кандидата", - заявив голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко під час робочої поїздки на Буковину.

Він зазначив, що говорив із багатьма російськими політтехнологами, які працюють в Україні та розробляють два варіанти президентської виборчої кампанії на користь Віктора Медведчука та Віктора Януковича. За його словами, у першому варіанті, Ющенко передбачається учасником виборчих перегонів, а у другому - ні.

На думку Томенка, "люди, які будуть готувати варіант зняття Ющенка з реєстрації, мають усвідомлювати, що тоді в Україні настане революція, український народ вийде на вулиці, і, поки Ющенко не зареєструють кандидатом у президенти, вони не повернуться до своїх домівок". "Якщо вони не розуміють "ціни" такої акції, - зазначив Томенко, - то підуть на це, а якщо розуміють - мусять мислити категоріями президентської виборчої кампанії, у якій Ющенко буде її учасником".

За словами Томенка, існує також інша, значно складніша схема ведення президентської виборчої кампанії. Оскільки, на його думку, єдиного кандидата від широкої опозиції не буде, і "очевидно, що Петро Симоненко йтиме на вибори окремо", залишається проблема з Олександром Морозом і Юлією Тимошенко.

За словами Томенка, "участь Тимошенко у президентській кампанії буде найбільше використовуватись владою, робитиметься все для того, щоб лідер БЮТ зайняла четверте місце, "допомігши" Ющенку зайняти третє". У цьому випадку, на думку Томенка, "ідеальний" сценарій влади є таким: "Симоненко проти єдиного кандидата від влади, а проти Ющенка виставляється чоловік десять нібито від правого електорату плюс Тимошенко, які б обрізали електорат лідера "Нашої України", зробивши його третім". Додатковим підстрахуванням, за словами голови комітету з питань свободи слова та інформації, має стати "часткова фальсифікація бюлетенів".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування