Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

План Україна-НАТО – просто гарний документ

П'ятниця, 24 січня 2003, 11:48
План подальшого співробітництва між Україною та НАТО не гарантує Києву членства в цій організації, повідомили "Німецькій хвилі" у прес-службі Північноатлантичного альянсу. Водночас було наголошено, що Україна може суттєво наблизитися до стандартів НАТО, якщо виконає всі умови документа.

План дій Україна-НАТО на 2003 рік було ухвалено в Празі на засіданні Комісії Україна-НАТО ще в листопаді минулого року, однак зміст документа було оприлюднено тільки цими днями. У плані чітко сказано, що Україна має зміцнювати демократію і верховенство права, забезпечувати свободу слова, проводити реформу збройних сил тощо.

За словами представника Альянсу, якщо Україна виконає всі пункти плану, то це допоможе їй при можливому вступі в НАТО – адже в цьому разі Київ суттєво наблизиться до стандартів НАТО. Дипломат нагадав, що у Празі альянс прийняв до відома й підготовлений Києвом документ, який розписує, які конкретні реформи і в яких часових рамках планує провести Україна. Зміст цього документа наразі не розголошується.

Представник альянсу також повідомив, що в НАТО ніхто не забув про звинувачення Кучми у дозволі продавати зброю до Іраку. За словами речника, співпраця між країнами альянсу і Києвом залежить також і від політичного клімату в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування