Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Продаж UMC визнано законним

П'ятниця, 24 січня 2003, 14:41
Господарський суд Києва відмовив компанії "Елмакс" (Харків) у позові про визнання незаконним розпорядження уряду про продаж державної частки компанії UMC.

"Колегія вирішила в позові відмовити", — сказав член колегії суду Василь Саранюк. До складу колегії також увійшли Сергій Ковтун і Микола Якименко.

Суд виніс своє рішення, незважаючи на те, що представник компанії "Елмакс" у суді не з'явився. За словами Саранюка, суд мав для цього достатні підстави, тому що позивача було попереджено про засідання суду і суд мав достатньо документів для розгляду справи.

На думку представників компанії "Укртелеком" і Кабінету Міністрів, "Елмакс" не мала підстав для подачі позову в суд, оскільки на момент виходу розпорядження уряду – 28 травня 2001 року - про продаж державної частки в UMC, що належить "Укртелекому", не була акціонером національного оператора.

"За станом на 28 травня 2001 року, 100% акцій "Укртелекому" належали державі", — сказала юрист "Укртелекому" Тетяна Зайончковська.

Саранюк додав, що "Елмакс" має право протягом 10 днів оскаржити рішення суду.

"Елмакс" подала позов у Господарський суд Києва на початку січня 2003 року, вважаючи що угода знижує капіталізацію "Укртелекому" і ущемляє права компанії як акціонера. "Позов викликаний тим, що ми намагаємося захистити свої права як акціонерів, свої економічні інтереси", — заявив директор "Елмакс" Валерій Баєв.

Відповідачами у суді виступали "Укртелеком" і Кабмін.

Найбільший російський оператор мобільного стільникового зв'язку компанія "Мобільні телесистеми" призупинила участь в угоді
з придбання українського мобільного оператора UMC через судовий розгляд.

МТС підписала угоду на покупку 57,7% UMC за 194,2 млн. доларів на початку листопада минулого року. МТС купує 16,3% у компанії KPN (Голландія) за 55 млн. доларів, 16,3% — у компанії Deutsche Telecom (Німеччина) за 55 млн. доларів і 25% — у "Укртелекома" за 84,2 млн. доларів.

Крім цього, МТС підписала договор опціону, що дозволяє їй придбати частку 16,3% UMC у компанії TDC (Данія) і 26% — у "Укртелекому".

UMC —перший мобільний оператор зв'язку в Україні, створений у 1992 році. Надає мобільний зв'язок у стандартах GSM 900/1800 і NMT-450і. Компанія обслуговує 1,7 млн. абонентів.

Українські новини

Читайте також:

Росіяни відмовилися від UMC?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...