Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТІГІПКО ЗАВЕРШИТЬ ФОРМУВАННЯ НОВОЇ КОМАНДИ НБУ В ПОНЕДІЛОК

П'ятниця, 24 січня 2003, 15:30
У керівництві Національного банку України залишилися дві вакантні посади, що будуть заповнені наступного тижня, - директори департаменту генерального банківського контролю і керівника господарського комплексу.

Про це повідомив голова Національного банку України Сергій Тігіпко у Москві в п'ятницю.

За його словами, Олександр Кирєєв, який очолював генеральний департамент банківського контролю, вже працює над створенням інституту Національного банку.

"Ця позиція вакантна. У понеділок, я думаю, буде рішення", - сказав Тігіпко.

Він повідомив, що нещодавно була змінена структура департаменту, яка займалася зовнішніми зв'язками. За словами Тігіпка, "туди запрошений з Лондона наш колишній торгпред Андрій Кравець".

Крім того, сказав глава НБУ, запропонували іншу роботу екс-директорові департаменту міжнародних зв'язків Олександру Шарову, але "він поки не визначився".

Тігіпко повідомив, що весь господарський комплекс Нацбанку, що включає і паперову фабрику, і Монетний двір, виведений в окремий комплекс. "Там поки вакансія. Шукаємо людину, яка б змогла розвити наші підприємства", - відзначив глава НБУ.

Серйозною зміною в структурі Нацбанку він назвав тільки одне - передачу валютного контролю своєму заступникові, що веде і банківський контроль, - Олександру Шлапаку. На думку Тігіпка, таке об'єднання підсилить контрольну функцію Нацбанку.

Раніше департаментом валютного контролю і ліцензування (керівник - Сергій Брагін) курував перший заступник голови НБУ, що веде грошово-кредитну політику.

Рада Нацбанку 17 січня затвердила кандидатуру міністра економіки Автономної Республіки Крим Арсенія Яценюка на посаду першого заступника голови НБУ. Вона була вакантною з 20 вересня, коли Анатолій Шаповалов, який її займав, очолив правління державного Ощадбанку.

На посаду заступника голови Рада НБУ також затвердила екс-міністра економіки Олександра Шлапака замість Ярослава Солтиса, який подав заяву про відхід за власним бажанням.

Верховна Рада призначила Тігіпка головою НБУ замість Володимира Стельмаха 17 грудня 2002 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Перший заступник у Тігіпка буде дуже молодий

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування