Посадити Федура наказав Кучма?

П'ятниця, 24 січня 2003, 16:32
Адвокат Андрій Федур заявляє, що порушення проти нього кримінальної справи було ініційоване президентом Леонідом Кучмою.

Про це йдеться у відкритому зверненні Андрія Федура, направленому у відповідності зі ст. 40 Конституції України президенту України Леоніду Кучмі. У документі Федур зазначає, що "отримав інформацію з "джерел, які заслуговують на уваги", про те, що його "незаконне затримання і порушення проти кримінальної справи ніби були зроблені з Вашої ініціативи і під керівництвом посадових осіб Генеральної прокуратури України, зокрема, Віктора Кудрявцева".

"Я не можу просто відкинути цю інформацію, і не звертати на неї уваги", повідомляє Федур, і додає, що має "підстави побоюватися, що незаконні дії будуть продовжуватися. Я не виключаю, що кримінальну справу направлять до суду під грифом "вказівка президента".

"Я не боюся відритого розгляду справи судом, але я не хочу стати жертвою простої розправи. Сьогодні розправляються з моїми клієнтами, тому я добре знаю, як це робиться. Справа стосується не тільки мене, але і людей, яких я захищаю. Я переконаний, що, наше суспільство, український народ повинні знати, чи буде зупинена ця машина репресій і ким", заявляє адвокат Миколи Мельниченка і Лесі Гонгадзе.

У зв'язку з вищевикладеним, адвокат просить дати відповіді на такі питання: "Хто був ініціатором мого незаконного затримання і порушення проти мене кримінальної справи? Чи давав президент кому-небудь відповідні доручення, зокрема, Віктору Кудрявцеву?"

"Чи дійсно президент зацікавлений у тому, щоб мене усунути від участі у справах Гонгадзе, Замковенка, Фельдмана, Мельниченка, Обком.net та інших?", запитує Андрій Федур.

"Чому слідчий Омар Базуркаєв, який мене незаконно затримав, не тільки не притягнутий до кримінальної відповідальності, але й отримав підвищення у званні - класний чин старшого радника юстиції? Чому не поніс жодної відповідальності прокурор м. Києва Василь Присяжнюк, який наглядає за законністю проведення досудового розслідування, і, як я розумію, повинен нести персональну відповідальність за такі дії своїх слідчих?", зазначає у відкритому зверненні Андрій Федур.

"Прошу дати відповідь відкрито, так само як і я відкрито звертаюся до Вас. Мені нема чого соромитися і я можу відповісти за всі свої вчинки. Я ніколи не здійснював жодних злочинів. Я сподіваюся, що президент України може з такою ж відвертістю давати пояснення відносно своєї позиції і своїх дій", звертається до Кучми адвокат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування