Тігіпко поки не готовий бути президентом

Субота, 25 січня 2003, 12:14
Голова Національного банку України Сергій Тігіпко вважає сьогодні "дуже малоймовірною" можливість висування своєї кандидатури на посаду президента країни на виборах у 2004 році.

"Я сьогодні до цього абсолютно не готовий і про це не думаю", - сказав він в інтерв'ю щотижневику "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу, відповідаючи на питання "Якщо обставини сприятимуть висуванню голови НБУ кандидатом на пост президента, ви це зробите?".

Тігіпко також зізнався, що, будучи лідером фракції Верховної Ради, сам викликався очолити Нацбанк, і така ідея у нього виникла після того, як посада голови НБУ вже була внесена у перелік тих посад, які будуть розподілені більшістю. "Професійно мені це, можливо, навіть більш цікаво", - пояснив Тігіпко.

Він врахував також і те, що "було декілька сильних кандидатів на посаду прем'єр-міністра, які повинні були якимось чином так розійтися на вузькій доріжці, щоб це не привело до розпаду більшості".

Крім того, судячи з настроїв більшості, за словами Тігіпка, у нього не було впевненості, що зможе пройти голосування у Верховній Раді як прем'єр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування